Hof van Verbeelding
een boeiend proces van weghalen,
om te komen dicht bij de kern

Beeldhouwen

Hof van Verbeelding geeft je de ruimte om je creativiteit te oefenen, te ontplooien. Om te mogen spelen als een kind, zonder oordeel, vergelijking. Het spelenderwijs ontdekken van het materiaal, hout of steen, een zoektocht naar een boeiende vorm zonder dat het op iets of iemand moet lijken in eerste instantie.  Het gaat om de kleine verwondering die ontstaat als we het proces – van weghalen – aangaan.

Ieder kan dit proces aangaan, het vraagt om verbinding te maken met je beeld en vertrouwen te ontwikkelen in het niet weten wat er uit gaat komen.

We hebben een mooi atelier met warme kachel als het nodig is maar we werken ook graag in de open lucht dichtbij de inspirerende natuur. Voor meer info zie workshops.

Wenst u meer info, neem contact met ons op.

Atelierwerking

Beeldhouwwerken van cursisten

Over Johan Docquier

In de eerste plaats probeer ik vorm te geven, schoonheid speelt daarin een grote rol. Hier bedoel ik schoonheid die in overeenstemming is met de kern, iets creëren wat de essentie, de eenvoud, de ziel weergeeft.

Ik wou altijd al iets met mijn handen doen, iets creëren en die vreugde ook delen met anderen. Stil zitten was er van het begin niet echt bij, ideeën omzetten in een handeling, in iets tastbaars is begonnen in de zandbak en gaat nog steeds door.

Architectuur in eigen woonomgeving en scholenbouw, restauratie, beeldhouwen in hout en steen, Landart, speelgoed, meubels ontwerpen en maken. Workshops beeldhouwen, leraar houtbewerking, koper slaan en bouwkunde in de Lierse Steinerschool.

Het AHA moment beleven na een soms lange zwoegpartij waarbij je tevreden kunt zeggen het klopt, of toch bijna.
Mezelf de toelating geven om de tijd te nemen en een klein stukje van die omringende wereld te vormen.
Het samen delen met zielsverwanten van deze waarden maakt het compleet.

Opleidingen

  • Academie Anderlecht: restauratietechnieken
  • Beeldhouwopleiding Jaak Hillen
  • Cochenille, school voor het creatief proces (driejarige opleiding)
  • De kleine TIKI: Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen

Beeldhouwwerken van Johan

In de kunst is eenvoud geen doel maar men komt door
het benaderen van de ware betekenis van de dingen - ondanks zichzelf - tot eenvoud.